Buurtboerderij 'Ons Genoegen' is een sociale firma in het Amsterdamse groen. Op deze unieke locatie, vlakbij Westerpark, is van alles te doen. Van yogalessen tot feestavonden. Er is een restaurant, een heerlijke tuin en leuke ruimtes die te huur zijn voor een zachte prijs. Kom langs voor een kop koffie en een kijkje naar onze schapen. Of zie de agenda voor een overzicht van al onze workshops en activiteiten.

  • schapen
  • deur met sjaal
  • schaap met hoorn

Als sociale firma combineren we een gezellige sfeer met maatschappelijke doelen en financiële zelfstandigheid: de opbrengsten van onze commerciële activiteiten worden gebruikt om onze sociale en culturele initiatieven te financieren. Onze pijlers zijn:

Iedereen is welkom!

De Buurtboerderij is een plek voor iedereen - of je nu een ruime of een krappe beurs hebt. Je kunt bij ons voor € 1,50 een kop gewone thee of filterkoffie halen en op vertoon van je stadspas korting krijgen op de lunch of het avondeten. Ook is ons culturele aanbod vrij toegankelijk. De openluchtbioscopen, muziekoptredens en dansavonden, die wij regelmatig organiseren, kun je zonder ticket bezoeken. Zo blijven wij een plek voor iedereen.

Een sociale werkplek

Bij de Buurtboerderij werken mensen met allerlei achtergronden. Het wordt gerund door een combinatie van vaste medewerkers, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen zorgen wij voor een fijne werkvloer waar iedereen tot bloei kan komen. Zo hebben wij ruimte voor dagbesteding, stages en re-integratietrajecten. Hoe dat er in de praktijk uit kan zien, lees je hier. Manuela, die bij ons een opleiding tot zelfstandig werkend kok volgt, werd geïnterviewd door het blad Mug.

 

kaart

Verhuur als inkomstenbron

In ons prachtige pand is van alles mogelijk. Naast De Deel van de boerderij - de ruimte die voor horeca wordt gebruikt– heeft de boerderij een voortuin, een huiskamer en een zolder. Deze ruimtes kunnen allemaal apart worden afgehuurd voor besloten activiteiten. Een aantal zaterdagen per jaar is zelfs de hele boerderij beschikbaar voor bruiloften. De opbrengsten hiervan worden weer in de Boerderij gestoken om haar sociale initiatieven te bekostigen. Zo winnen we allemaal!

Bijzondere projecten 

Naast onze vaste activiteiten, hebben wij regelmatig mooie projecten. De afgelopen drie jaar hebben we in de wintermaanden, bijvoorbeeld, dagelijks honderd maaltijden verzorgd voor daklozen. Deze actie was een samenwerking met de Regenboog Groep en Gemeente Amsterdam.

*** Nieuw project: De Speelkamer ***

Jarige kinderen opgelet! De Speelkamer is geopend! Deze ruimte is speciaal ingericht voor kinderfeestjes. Er is een groot krijtbord, er zijn knutselspullen, spelletjes en kinderboeken aanwezig. Alles wat je nodig hebt voor een leuk verjaardagsfeestje. Heb je een krappe beurs? Op vertoon van je stadspas, mag je deze ruimte gratis gebruiken. Je krijgt er van ons kosteloos ranja bij voor alle feestneuzen.

Voor meer informatie en reserveringen: info@buurtboerderij.nl